Сучасна освіта. Вимоги сьогодення.

Автор статті: Невінчана Н.А.
Автор статті: Невінчана Н.А.

Швидкий розвиток науково-технічного прогресу у світі впливає на усі сторони життя сучасної людини. Школа теж не стоїть осторонь від сучасних тенденцій сьогодення. Її основні завдання визначаються у підготовці і розвитку всесторонньо розвинутої особистості, яка чітко орієнтується в досягненнях суспільства, володіє усіма необхідними навичками і знаннями, психологічно підготовлена до дорослого життя.

Оновлення вітчизняної освіти відбувається вже сьогодні. Минулий 2012 рік став визначним для українських шкіл впровадженням нового Державного стандарту початкової освіти, у 2013 році почалось оновлення базової і повної загальної середньої освіти. Можна сказати, що на даний момент освіта України переживає процес «перезавантаження», оновлення, що є цілком логічно і, безумовно, необхідно. У реалізації нових Державних стандартів особлива увага приділяється опанування учнями сучасних інформаційних технологій, задля чого запроваджено обов’язкове вивчення предмета «Сходинки до інформатики» у 2 класі, та вивчення інформатики з 5 класу у 2013 році.

Сучасний учень живе у світі електронної культури. Щоб вчитель спілкувався з ним однією мовою, необхідно володіти сучасними методиками та новими освітніми технологіями.

 

Write a comment

Comments: 0